Değerli Velilerimiz;
Modern Eğitim Kurumları olarak eğitim anlayışımız pedagojik gelişim basamaklarını göz önünde bulundurarak öğrencilerin yaş seviyelerine göre akademik, bilişsel, duygusal ve sosyal alanlarda gelişimini hedefler. Okulumuzun sahip olduğu bu özgün bakış açısıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, okul çalışmalarının temel parçası ve önemli bir tamamlayıcısıdır.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR); bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, çevresiyle uyum içerisinde yaşaması ve kendini gerçekleştirebilmesi için bireye sağlanan psikolojik destek hizmetlerinin tümüdür.
Okul rehberlik çalışmaları ‘Sorun’ odaklı değil ‘Gelişimsel ve İlişki’ odaklıdır, sadece problem yaşayan öğrencilerin değil tüm öğrencilerin gelişimi ve desteğini esas alır, onların psikolojik süreçlerini takip eder. Bu sebeple çalışmalarımız çözüm bulma odaklı olduğu kadar önleyici çalışmaları da kapsamaktadır.
Öğrenci İle Yapılan Bireysel Görüşmeler; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık süreci içince öğrenciler gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek, istedikleri her konuda onları yargılamadan, koşulsuz kabul edilerek dinlenilir. Öğrencilere açık ve dürüst davranılarak, çeşitli konularda sağlıklı karar verebilmelerine yardımcı olunur. İletişim becerileri, duyguların ifadesi, anlaşmazlıkların çözümü, empati kurma becerisi, öfkeyi tanıma ve uygun dil ile ifade etme gibi konularda yapılan çalışmalarla tüm öğretim faaliyetleri desteklenir.
Bireysel görüşmeler; Öğrencilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne başvurmaları yoluyla; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne velilerin ve/veya öğretmenlerin ilettiği geribildirimlerin değerlendirilmesi yoluyla başlatılabildiği gibi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından uygulanan envanterlerin değerlendirilmesi yoluyla da başlatılabilir.
Veli Görüşmeleri; Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.
Öğrenciye Yönelik Seminer Çalışmaları; Öğrencilerle yapılan seminer çalışmaları, öğrencilerin bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve sorun yaşadıkları konuya yönelik öğrencilere destek sağlayabilmek amacıyla yapılır.
Veliye Yönelik Grup Çalışmaları; Velilere yönelik grup çalışmaları, velilerin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular çerçevesinde küçük gruplara gerçekleştirilen paylaşım toplantıları şeklinde yapılır.
Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları; Dönem başında hedeflenen davranış ve sosyal becerilerin gelişimini sağlamak, öğrencilerin başarılarının takibini yapmak ve değerlendirmek amacıyla her ay sınıf içi rehberlik etkinlikleri gerçekleştirilir.
Etkinliklerde ‘Zaman Yönetimi, Verimli Ders Çalışma, Sınavlara Etkili Hazırlanma, Plan Yapma ve Uygulama, Öğrenmeye Güdülenme, Öğrenme Engellerini Aşma ve Mesleki Rehberlik’ kapsamında çalışmalar yapılmaktadır.
Bültenler; Bültenler yıl içerisinde belirlenen istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda veli ve/veya öğrenciyi bilgilendirmeye yönelik olarak hazırlanmaktadır. Ayda bir yayınlanan bülten, sizlerle e-bülten olarak paylaşılır.
Seminerler; Yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre öğrencilere ve /veya velilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Seminerler, tek oturumluk veya birkaç oturumluk bilgi paylaşımı şeklinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ya da konu ile ilgili uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir. Velileri bilgilendirmeye yönelik, meslek seçimi,gelişim dönemleri, ergenlik, iletişim gibi çeşitli konularda uzmanların katıldığı seminerler düzenlenir.
Rehberlik Birimi görüşmeleri randevu alınarak hafta içi her gün gerçekleştirilebilir.
MODERN EĞİTİM KOLEJİ
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ